Nove modne sezone vedno s seboj prinesejo nove modne trende, a nekateri izmed njih se vztrajno prebijajo skozi vsa modna obdobja. Eden izmed teh je zagotovo večni vzorec afriške savane, leopardji vzorec.

Tudi v letošnji kolekciji je bilo predstavljenih nekaj modelov torbic Prada, ki so z vsemi pripadajočimi dodatki simpatično izstopale z živalskim vzorcem. Nekateri se živalskim potiskom izogibajo, spet drugi jih neizmerno občudujejo. Osebno mi je ta vzorec zelo všeč kot dodatek k celotnemu stylingu, še posebej v obliki čevljev, torbic, modnega pasu, sončnih očal, ki jih letos lahko odlično kombinirate k eno-barvnim oblačilom v črni, bež, nude in tudi k vsem odtenkom rdeče barve. A previdno pri kombiniranju živalskih vzorcev, ne pretiravajte z njimi. S pravo mero bodo vedno odlično popestrili celoten videz. Pravilno kombiniranje živalskih vzorcev k celotni opravi deluje ekstravagantno in prefinjeno, nepravilno kombiniranje pa vas bo naredilo cenene. Ne pozabite na že preizkušeno pravilo, manj je več. Le-to še posebej drži pri živalskih potiskih.

Po več kot  stoletju prisotnosti te znamenite modne hiša na trgu, je Prada danes ena vodilnih blagovnih znamk na svetu. Na modnem trgu je prisotna že od davnega leta 1913. Vse od svoje ustanovitve in do danes pod svojim okriljem združuje kar šest blagovnih znamk, kot so Prada Donna, Prada Uomo, Jill Sander, Miu Miu, Granello in Helmut Lang. Pradine trgovine se nahajajo v vseh večjih mestih po svetu, kjer najdemo prestižna modna oblačila, torbice, modno obutev, dišave, sončna očala in drugo. Vedno in povsod pa izstopajo modne torbice Prada. Modno znamko Prada odlikuje popolna eleganca. Pravijo, da so dame, ki nosijo Pradine modne umetnine prave dame z veliko mero stila in okusa. Ženske po vsem svetu danes rade nosijo visoko cenjene torbice Prada. Znano je že, da prav Pradini modni snovalci skozi svoje modno ustvarjanje pogosto narekujejo pravila igre v modnem svetu. In še zanimivost, ki pravi, da so prav modni izdelki blagovne znamke Prada tako priljubljeni po vsem svetu, da so najpogosteje kopirani s strani ponarejevalcev vsega sveta. 

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: osebni arhiv