Življenje živite lahkotno, zabavno, osvajajte z značajem in nasmehom. Bodite celota, ki bo spontano privlačila in navdušila! Vedno se trudite ustvariti nevarljivo, realno podobo samega sebe. Osebno menim, da je vsako telo v katerikoli obliki lahko privlačno in lepo, če je pravilno predstavljeno.

Že vse življenje sem na splošno rada urejena, doma in povsod, včasih bolj, včasih manj. Preprosto uživam v tem. A zraven lepega zunanjega videza sem rada tudi srečna, zadovoljna, rada živim na sebi lasten način, rada uživam v tistem, kar me osrečuje, rada ljubim, se smejim, rada sem jaz, brez vplivov okolice. Zdaj, ta trenutek. Zunanji videz veliko pove o človeku. Predvsem nam pove, kakšen odnos ima človek do samega sebe, kakšna je njegova samopodoba in kako spoštuje samega sebe.

Dober zunanji videz običajno povezujemo z nečim dobrim, pozitivnim. Zasledila sem podatek, da si ljudje v prvih petih do tridesetih sekundah ustvarimo mnenje o človeku na podlagi njegovega videza. Najprej opazimo, ali je moški ali ženska, takoj zatem pa, kakšen je videti. Šele nato sami pri sebi raziskujemo, za kakšnega človeka gre. 


Pogosto si ustvarimo mnenje, da sta privlačen moški, kakor tudi privlačna ženska, bolj uspešna in srečnejša tekom življenja, kot pa manj privlačni ljudje. A temu ni vedno tako. Dokazano je, da nas kljub manj privlačnemu videzu bolj privlačijo tisti ljudje, ki imajo znanje, širino, humor, preprostost, odprt življenjski pogled na svet, kot pa tisti, ki sicer dajejo videz popolnega, a so nezainteresirani, medli in nevedni. Res je, da nemalokrat urejen zunanji videz navzven vpliva na uspešnost posameznika v družbi. Še tako popoln, do potankosti izdelan zunanji videz pa ne zagotavlja osebne sreče. Mnogo večji pomen ima zavidanja vredna notranja lepota, ki je ne premorejo vsi. 

Ženska, ki dobro skrbi zase, je brezčasna in samozavestna ženska. To je ženska, ki vsak dan obdarujte svoje telo z zdravim življenjskim slogom, z zdravimi navadami in pozitivnimi mislimi.
Lepota je v veliki meri odvisna od notranjega počutja, ki se pogosto kaže navzven. Lepota brez truda je lepota, ki prihaja od znotraj. Takrat smo videti srečni in zadovoljni, saj žarčimo posebno energijo. Ženska, ki res dobro skrbi zase je brezčasna in samozavestna ženska. Ima sicer negovano telo, a ima tudi obline. Čeprav ni odvisna od ličil, izgleda čudovito in naravno. Ob vsaki priložnosti žari in ostaja zvesta svojemu stilu. Je naravna, drzna in prikupna. Tako je tudi z moškimi. Vedeti morate, kaj je na nas videti dobro in to poudariti ter prikriti tisto, kar je na nas videti slabo. Pogosto smo sami sebi zaradi lastnega nezadovoljstva največji sovražniki. Sami moramo biti odgovorni za tisto, kar počnemo sebi in drugim, zato premaknite meje in rezultati bodo kmalu vidni. Osebno menim, da je vsako telo v katerikoli obliki lahko privlačno in lepo, če je pravilno predstavljeno. 

Znano je, da se ljudje radi vtikajo v ljudi, ki izstopajo iz povprečja, še posebej v njihov zunanji videz, kakor tudi v način življenja. Moteča se jim zdi njihova pričeska, tetovaža, moti jih njihov stil oblačenja, obutev, njihove prehranske navade in včasih tudi njihov stas. Prav nikomur ni potrebno pojasnjevati in navajati razloge glede lastnega videza, saj je le-ta  pravica vsakega posameznika. Dandanes lahko oblikujemo svoj videz bistveno bolje kot nekoč. Na razpolago imamo nešteto načinov, kako lahko vplivamo na svoj videz. Številni ponudniki nam ponujajo estetske lepotne popravke in operacije, izvrstne kozmetične preparate vseh vrst, razne vsadke, umetne lase, nohte, trepalnice, na različne načine oblikovane obrvi, posebne diete s čudežno zdravo prehrano, fitnes centre in številne vadbe, modna oblačila in še bi lahko naštevala. Sčasoma odkrijemo tisto, kar nam najbolj ustreza. Le izbrati moramo tiste prave stvari, ki nas bodo osebno navdušile, postale del nas in nas naredile srečne. 


Z značajem in nasmehom lahko očaramo prav vsakega. Prav vsako telo v katerikoli obliki je lahko privlačno in lepo, če je le pravilno predstavljeno. 
Značaj nam odkriva vedenja in doživetja posameznika, zato so njegove lastnosti odvisne od načina življenja, motivacije, odnosov in situacij z ljudmi, ki smo jih doživeli. Nekoč sem mislila, da moram biti prijazna in nasmejana, če sem se tako počutila ali ne. Danes vem, da je zmagovita kombinacija seštevek zunanjega videza s čutno, lepo notranjostjo, saj le-ta neizmerno privlači. In verjemite, prav notranja lepota vedno premaga še tako popolno in do potankosti izdelano zunanjo podobo. Uživajte v svojem videzu, uživajte v življenjskem stilu, ki vam nudi lasten užitek, osebno noto in veliko mero zadovoljstva.

Ljudje, ki se počutijo dobro v svojem telesu, vedno žarijo in izstopajo ob vsaki priložnosti. Življenje živite lahkotno, zabavno, osvajajte z značajem in nasmehom. Bodite celota, ki bo privlačila in navdušila. Vsak dan obdarujte svoje telo z zdravim življenjskim slogom, z zdravimi navadami in pozitivnimi mislimi. Verjemite, vaš videz bo privlačil in ko boste poiskali nekaj, kar vas osrečuje in dvigne duha, se boste osredotočili na trenutek sedanjosti in ga živeli srečno.


Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest