La Miriam
Košarica

Blog

Dobrodošli na blogu La Miriam

Uvodoma vam želim izreči dobrodošlico na spletni strani La Miriam, v sklopu katere lahko spremljate tudi blog. Vsebine, zapisane na tem blogu, so izključno moja spoznanja, doživetja in mnenja, zato jih ni treba dojemati kot dejstva. Želim vam veliko užitka ob branju mojega bloga.

Blog vsebuje dve tematiki. Prva je izključno modna tematika, ki vsebuje modne novosti, modne nasvete in druge zanimive modne namige. Za nekatere ljudi je moda strast, za druge nadloga. Mode ne moremo opredeljevati kot sredstvo zakrivanja ali sredstvo odkrivanja, moda zmeraj vsebuje sporočilno vrednost. Moda je človeku že od nekdaj pomenila drobec razkošja, neko ugodje, ki si ga je človek privoščil. Uživajte v modi, prisluhnite sami sebi, sledite svojemu okusu in le na tak način negujte svojo podobo.

Drugi del bloga je namenjen izključno življenjskemu slogu, ki ga živimo. V tem delu bloga boste med drugim našli tudi praktična priporočila in koristne nasvete za obisk določenih krajev. Kadar govorim o življenjskem slogu, le-tega ne doživljam kot modni trend ali modni dodatek, temveč kot način življenja, ki nas dela srečne in zadovoljne. Ohranja naše zdravje in pospešuje osebno srečo in rast. Sami sebe spoznavamo že vse življenje in priznati si moramo, da v vsakem življenjskem obdobju odkrijemo novi del svojega jaza.

Hvala vsem, ki me berete.


 
O meni:

Rada sem ženska, zadovoljna in srečna, ker mi ta občutek daje neizmerno stabilnost in modni dodatek nasmeška na mojem obrazu. Začela sem razumeti, da je moja lastna sreča le v mojih rokah, da o njej odločam izključno jaz. Po več kot 35-ih letih prisotnosti na trgu in v modnem svetu še vedno neprecenljivo uživam v delu, le da je moje delo danes drugačno. Uživam v slehernem trenutku, pridobivam nova znanja in izkušnje, spoznavam nove ljudi, rada delam in pika. Imam odprto srce in glavo za nova doživetja, priložnosti, izkušnje in vem, da vsak trenutek šteje. Čutim in razumem, kaj želim in česar več ne želim, zato živim trenutke, ki me delajo srečno. O skritih željah v življenju več ne sanjam, temveč jih živim in uživam. Tekom življenjskih dogodkov sem spoznala, da so moji največji sovražniki moji največji učitelji. Živim sebi lasten življenjski slog. V mojem življenju sem srečala, spoznala, doživela in delila usodo z veliko ljudmi. To so bili trenutki vredni življenja, ki so me vedno znova učili sprejemati sebe in druge. Rada sem ženska, zadovoljna in srečna, ker mi ta občutek daje neizmerno stabilnost in modni dodatek nasmeška na mojem obrazu.

Moje delo:

Že v srednješolskih in študentskih letih sem pričela ustvarjati prve lastne unikatne ročno izdelane pletenine. Uradni pričetki moje poslovne poti segajo v daljno leto 1987, ko sem odprla prvo butično prodajalno z unikatnimi ročnimi pleteninami v sosednji Avstriji v Gradcu. Priznati moram, da so me prvi delovni začetki, kjer sem kot 20-letno dekle zraven študija prava, skupaj z možem vodila in upravljala najino prvo tekstilno trgovino, osvojili in navdušili tako zelo, da sem se tik pred zadnjima dvema izpitoma in diplomo odpovedala študiju prava.

Avstrijski trg je bil zahteven, a hvaležen. Zame je bil to velik izziv, dajal mi je posebno energijo in delovni zagon. Unikatne ročne pletenine, ki sem jih v tistem času sama izdelovala, so bil tako zelo cenjene in prodajno uspešne, da kmalu nisem več zmogla sama zadovoljiti potreb trga. Zato sem že pri 21-ih letih povezala in ustvarila skupino žena iz bivše Jugoslavije, ki so bile specializirane za unikatna ročna dela in s pomočjo katerih sem uspešno razširila poslovanje.

Leta 1990 sem se preselila iz avstrijskega Gradca v Maribor, kjer sem na mariborskem Lentu odprla in pričela upravljati majhno modno trgovino, ki je še danes spletno aktivna. Kmalu se je tej trgovini z razširjeno ponudbo pridružila še druga trgovina, prav tako na mariborskem Lentu, leta 1996 pa sem z odprtjem tretje trgovine razširila svoje poslovanje v nekdaj Mariborčanom znani trgovski hiši Kvik. Leta 1998 sva se z možem odločila za nakup svojih lastnih poslovnih prostorov v strogem mestnem jedru mesta Maribor, kjer smo ostali vse do danes.

Sredi 90-ih let sem kot stilistka sodelovala v eni najbolj gledanih TV oddaj, v oddaji Poglej in zadeni v okviru razvedrilnega televizijskega programa na slovenski nacionalni televiziji. Med leti 2003 -2008 sem aktivno sodelovala v oddajah Bodi idol in Superzvezda, ki so se odvijale na takrat eni najbolj priljubljenih lokalnih televizij, kasneje pa tudi v oddaji Sandre Auer. Kar pet let zapored je bilo naše podjetje izbrano kot spremljevalni program na enem največjih slovenskih kulturnih dogodkov, Borštnikovem srečanju, osrednjem slovenskem gledališkem festivalu SNG Maribor.

Začela sem v maloprodaji in to priporočam vsakomur, ki želi uspeti v poslu, ker takrat res razumeš in spoznaš potrošnika. Več kot 35 let sem že prisotna na trgu. To je preprosto obdobje, ki je na poseben način zaznamovalo moje življenje. Kljub vzponom in spodrsljajem me je delo, ki sem ga opravljala, osrečevalo in krepilo. V zadnjem času se ne posvečam le maloprodaji in modni prodaji, delujem tudi v okviru družinskega podjetja, s katerim rastem, se učim in sprejemam nove izzive. Osebno vedno rada zrem v prihodnost, a izkušnje so me naučile, da moram ob pogledu v prihodnost biti previdna, da ne bom spregledala ljudi, dogodkov, ki živijo in bogatijo mojo sedanjost.

Vsi prispevki

05 May Ženske 55 plus z modnim dodatkom nasmeška na obrazu!
Mirjana 4 10374
Ona, 55 plus.Sedim v letalu visoko nad oblaki. Opazujem moje sopotnike in razmišljam o naslednjih dnevih, ki so pred menoj. Miren nočni let ima včasih..
28 Feb V družbi žensk je svet lepši in boljši!
Mirjana 2 13575
V teh dneh je veliko govora o ženskah, saj se približuje 8. marec. Dan, posvečen ženskam. Nasmeh je najlepši modni dodatek vsake ženske, saj izraža le..
27 Feb Ko ženska preprosto privlači!
Mirjana 2 6503
Nasmeh je najlepši modni dodatek ženske, saj govori o sreči in lepoti njene duše. Iskren nasmeh je najlepše ličilo na obrazu ženske. Privlačna ženska ..
15 Feb Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi, arhitekturna mojstrovina!
Mirjana 0 9766
Kadar se nahajam v drugem okolju, se ne ukvarjam s smislom pravil, kulturnih zahtev in zapovedi, ki jih narekuje svet v katerega vstopam. Opazujem, ra..
10 Feb Maturantski metuljček
Mirjana 0 5111
Modni metuljček, brezčasna modna stalnica. Matura predstavlja enkraten življenjski dogodek na poti k zrelosti, kjer mladi vstopijo v svet odraslih. Ve..
05 Feb Abu Dabi, veličasten emirat!
Mirjana 0 18065
Abu Dabi, sodobna puščavska metropola.K pisanju tega bloga me je med drugim vzpodbudila tudi moja draga Nela, ki mi je povedala, da potuje v Abu Dabi ..
29 Jan Gucci Garden, muzej hiše Gucci!
Mirjana 0 3728
Gucci Garden v Firencah je eden izmed najlepših modnih muzejev, ki predstavljajo zgodovinski, sedanji in prihodnji modni čas oblikovanja imperija Gucc..
27 Jan Toksični odnosi, zavist in odpuščanje!
Mirjana 1 3963
Odkriti in sproščeni ljudje so vedno in povsod dobrodošli. Pogosto privlačijo toksične osebe. Zavist je zelo pogosta ovira med odnosi. Pravijo, da zla..
26 Jan Blog La Miriam
Mirjana 0 7412
Hvala vsem tistim, ki ste me v zadnjem času vprašali, zakaj ne pišem več bloga. Vaše vprašanje je postalo moja motivacija.Že nekaj časa je minilo od m..
18 May Ikigaj – japonska umetnost življenja. Živite svoj ikigaj?
Mirjana 0 3694
Vsak izmed nas v sebi nosi svoj ikigaj, vendar ta zahteva potrpežljivost in vztrajnost, da ga najdemo in začnemo živeti. Pravijo, da tisti, ki najde s..
01 Apr Izberite prave ljudi, ne razdajajte se vsakomur in vsem!
Mirjana 0 3653
Odnosi z ljudmi nam v življenju veliko pomenijo. Pogosto se vprašam, katera je tista najpomembnejša lastnost, ki me pri ljudeh privlači. Ob tem si mor..
21 Mar Modni svet v času globalne krize
Mirjana 0 5382
V teh dneh svet potrebuje dobre misli. Svet, ki si ga želimo, je svet miru. Modne hiše so se močno odzvale na krizno stanje tako v pandemiji, kot tudi..
Prikazujem 1 do 12 od 34 (3 strani)