Izbrana barva kravate veliko pove o moškem. Izdaja njegove vibracije, odraža njegov karakter, razkriva njegov motiv, način življenja, njegovo razpoloženje in službeni položaj.

Z izbrano barvo kravate moški izražajo svoj osebni slog in nagovarjajo okolico. Ena in ista obleka bo vsakič videti drugače v kombinaciji s kravatami različnih barv. Zanimalo me je, kaj je tisto, kar nagovori moške, da v masovni ponudbi kravat izberejo ravno določeno barvo kravate. Znano je že, da so kravate živih barv značilne za moške, ki so zadovoljni sami s seboj, podjetni, praktični, predvsem pa optimistični. Temni odtenki kravat so značilni za moške, ki dobro vedo kaj želijo, imajo jasno zastavljene cilje, ki jih z vztrajnim delom in umirjeno noto tudi uresničijo.  Izbrana barva moške kravate ni le modni dodatek, z njo moški izražajo svoj osebni slog in nagovarjajo okolico.  

Posamezni dogodki in priložnosti vsak dan narekujejo izbiro moške kravate. Prav zaradi tega je kravata vedno primerno in dobrodošlo darilo za moškega, ki kravato uvršča med svojo garderobo. Moški niso vedno ravno zgovorni, o sebi povedo le malo, a veliko sporočajo s svojim zunanjim videzom. Verjeli ali ne, izbrana barva kravate veliko pove o moškem. Izdaja njegove vibracije, odraža njegov karakter, razkriva njegov motiv in način življenja, njegovo razpoloženje, službeni položaj in še mnogo več. Na to temo sem zbrala nekaj misli na osnovi lastnih opazovanj iz mojega vsakdana, na osnovi osebnih pogovorov z moškimi, zapisov modnih strokovnjakov in vpliva psihologije barv na moško razpoloženje. 


Rdeča kravata
Rdečo kravato pogosto nosijo moški, ki imajo močan ego in so radi v središču pozornosti. To so moški, ki niso vodljivi in običajno dosežejo cilj, ki si ga zastavijo. Imajo močan, trden karakter, nekateri prisegajo, da so moški z rdečo kravato rojeni vodje. Moški z rdečo kravato poosebljajo intelekt, avtoriteto, močan vpliv in stabilno finančno stanje, pogosto delujejo gospodovalno, a tudi nekoliko vznemirljivo. Rdeča je barva moči, a hkrati agresije in trdoživosti. Temnejši, bolj umirjeno odtenki rdeče, kot so bordojsko rdeča, pa pomagajo zgraditi zaupanje.

Modra kravata
Modra kravata je simbol za poslovnega, resnega, zvestega, zanesljivega in zaupanja vrednega moškega. Nosijo jo moški s stilom, kreativni moški, ki velik del svojega življenja posvečajo poslovnim priložnostim. To so moški, ki radi vse načrtujejo in niso naklonjeni spontanim naključjem. Mlajši, temperamentni in sproščeni poslovni moški radi posegajo po nekoliko bolj svetlo modri ali kraljevo modri barvi kravat. Na splošno velja, da moški, ki radi nosijo modre kravate, veljajo za umirjene in nenaporne moške, ki radi dosegajo zastavljene cilje.


Vijolična kravata
Moški, ki nosijo vijolično kravato, oddajajo pozitivne vibracije. Vijolična kravata uspešno razbije monotonost moškega stajlinga, saj lahko deluje dramatično, modno, provokativno ali celo zapeljivo. Moški, ki vijolično kravato radi kombinirajo s številnimi nevtralnimi odtenki, so videti kot moški z jasno zastavljeno vizijo. Vijolično kravato v številnih odtenkih radi nosijo tudi kreativni moški, ki so v srcu in duši umetniki. Moški, ki izbere vijolično kravato sporoča, da je prepričan vase in da z njim lahko vzpostavite dobro komunikacijo.


Siva kravata
Moški, ki nosijo puste sive kravate, so običajno dolgočasni moški. Čeprav za nekatere moške izbira sive kravate pomeni varno, nevsiljivo in umirjeno izbiro, le-temu ni vedno tako. Moški, ki nosi sivo kravato, se boji obveznosti, nima jasnega lastnega mnenja, ne pozna navdušenja, primanjkuje mu strasti. Izbor sive kravate pogoste razkrije stanje moškega duha in razpoloženja.


Roza-rožnata kravata
Moški z roza-rožnato kravato pogosto očarajo ženske. Moški, ki nosijo roza-rožnato kravato delujejo všečno, zabavno in nevsiljivo. Kravato v teh odtenkih nosijo drzni, modni, ustvarjalni moški, ki imajo sposobnost modnega izražanja in ki prebujajo v sebi zabavno plat življenja s kančkom otroške domišljije. Redno spremljajo modne smernice in aktualne modne zapovedi. To so moški, ki znajo z ženskami.


Črna kravata
Črno kravato moški skoraj obvezno izberejo za žalne slovesnosti, vendar temu ni vedno tako, saj jo tudi sicer radi nosijo. Moški s črno kravato vedno odraža elegantnega moškega s stilom. Tisti, ki nosijo črno kravato, so karakterno močni, zanesljivi in stabilni moški z izjemnim značajem. Pravijo, da so moški, ki radi nosijo črne kravate odlični ljubimci, ki dajo nekaj na prave, urejene, zanesljive in poslovne ženske. Včasih pa je lahko moški, ki prisega na črno kravato zapleten realist, ki želi imeti nad vsem popoln nadzor.


Zelena kravata
Moški, ki nosijo zelene kravate, so pogosto povezani z naravo, radi imajo nove izzive in organiziran način življenja. So vljudni, zelo natančni in ne marajo zamujanja. Običajno je moški, ki nosi zeleno kravato nekoliko konzervativen, ni pa nujno. Veliko jim pomeni, kako jih bodo drugi sprejeli in kakšni bodo videti v očeh drugih ljudi. Moški z zeleno kravato si želijo varnosti, tako v lastnem življenju, kot  tudi v poslovnem svetu. So družabni, v družbenem okolju si želijo biti uspešni in sprejeti.

Rumena kravata
Rumena kravata že sama po sebi opozarja na moškega, ki jo nosi. Rumena kravata ponazarja optimizem, dobro voljo in odprtost do ljudi. Moški z rumeno kravato je drzen in vedno opažen. Tisti moški, ki radi nosijo rumeno kravato, so odprti, pozitivni, optimistični moški, ki kljub neprijetnim življenjskim situacijam znajo živeti preprosto in srečno življenje.


Oranžna kravata
Oranžno kravato običajno radi nosijo moški, ki so nagnjeni k nastopaštvu in so radi v središču pozornosti. Moški z oranžno kravato so vedri, sproščeni, motivirani in po naravi otroško razposajeni. Za ljubitelje oranžne barve naj bi veljalo, da niso ravno ljubitelji stabilnih vez, ljubši jim je samski stan. Moški, ki nosi oranžno kravato je pogosto motivirana in kreativna oseba.


Bela kravata
Belo kravato pripisujejo moškim, ki so nekoliko drugačni, lahko bi rekli, celo nekoliko vzvišeni. Oddajajo vibracije čistosti, natančnosti in neobičajnosti.

SPLETNA TRGOVINA LA MIRIAM 
PONUDBA MOŠKIH KRAVAT
Več na: 
https://www.lamiriam.si/moske-kravate

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest