Hvala vsem tistim, ki ste me v zadnjem času vprašali, zakaj ne pišem več bloga. Vaše vprašanje je postalo moja motivacija.
Že nekaj časa je minilo od moje zadnje objave. Le redko se zgodi, da ne vem o čem bi pisala, a v zadnjem času sem našla številne razloge zakaj ni časa, da bi pisala in širše delila moje misli. Preprosto nisem imela volje in motivacije. V času, ko nisem pisala, sem podcenila rezultate, ki jih doprinese vsebinski marketing v obliki bloga. Morda sem začutila, da preveč razkrivam svoj način razmišljanja in delčke mojega življenja ali pa preprosto nisem bila dovolj motivirana.

Po skoraj letu dni premora bom na spletni strani La Miriam z vami ponovno delila nekaj mojih razmišljanj. V glavi se mi prepletajo številne ideje, besede spet tečejo same in moji prsti z veliko hitrostjo divjajo po računalniški tipkovnici, da mi ne bi ušla kakšna misel, ki jo želim deliti z vami. Včasih se mi zdi, da me objema preveč idej in premalo časa. A kaj, ko ideja ne pomeni nič, če nimaš volje in poguma, da jo uresničiš.


Ko sem začela pisati, nisem vedela kaj pričakovati.
Podjetje Qstom https://www.qstom.si/ že skoraj desetletje odlično skrbi za mojo spletno trgovino. Rihard, glavni akter tega podjetja je bil tisti, ki me je že pred časom usmeril v pisanje bloga. Blog je postavil na spletno domeno, na kateri je postavljena spletna trgovina La Miriam in zgodba se je začela. Izdelala sva načrt, cilje, dinamiko in prednosti pisanja bloga. Začela sem spoznavati in občudovati moč digitalnega sveta.

Sprva je šlo dobro, bila sem motivirana. Prišlo pa je tudi obdobje, ko ni bilo volje za pisanje. Običajno vedno počnem le tiste stvari, v katerih začutim smisel, željo in namen. Zato blog pišem po navdihu in ne periodično. Obstajali so trenutki, ko mi je bilo težko najti inspiracijo in napisati blog, na katerega bi bila ponosna. Zato se k pisanju bloga nikdar ne silim. Raje počakam kakšen dan, mesec ali tudi leto.

Vsakdanji življenjski trenutki, ljudje, potovanja, moda, življenjski slog, odnosi, prijatelji in še več so moja motivacija za pisanje bloga.
Pravijo, da v svetu vsakih 10 sekund nastane nov blog, kjer avtorji debatirajo o vsem mogočem. Osebno blog čutim kot medij, kjer lahko neomejeno z osebnim pristopom in lastnim stilom razvijam individualno spletno prisotnost, pa naj bo to iskreno, strokovno, informativno, pogovorno ali humorno. Ne želim se primerjati z drugimi, ker je vsaka zgodba edinstvena. Ostajam odprta, rada pišem, rada opazujem in rada poslušam. Rada se povezujem z ljudmi iz svojega življenjskega področja, rada poizvedujem o temah, ki me zanimajo in tudi sama sem rada vir informacij. Svoje misli, občutke, sporočila, izkušnje in življenjske dogodke rada izražam v obliki pisane besede.
Blog je kanal, kjer ostajam v stiku z ljudmi, ki so mi sicer blizu, pa vendar se ne vidimo pogosto.


Spletni blog je tisto, kjer tako pisci, kot bralci, izražajo svoje zadovoljstvo ali nezadovoljstvo. Če te branje zanima, odpreš in prebereš, če ne, pač najdi druge vsebine.
Vsak bloger je vesel, če se njegov blog bere in če se bralci iskreno in spoštljivo odzovejo s svojimi mnenji. V mojem starostnem obdobju se ne oziram preveč na mnenje okolice, stvari peljem po svoje, tako kot jih čutim. Na svoji življenjski poti sem srečala veliko čudovitih ljudi, pa tudi takšnih, ki jim manjka spoštovanja in dostojanstva, ki vedo vse in še več, včasih v pozitivnem, včasih tudi v negativnem smislu. Osebno si želim, da bi ob branju mojega bloga čutili povezanost in spoštovanje, da bi skupaj delili izkušnje, misli, doživetja, potovanja, kulinariko in še veliko več.

Dobrodošli po nekaj mesečnem premoru v rubriki Blog La Miriam na spletni strani La Miriam www.lamiriam.si. Vsebine, zapisane v tej rubriki, so izključno moja spoznanja, doživetja in mnenja, zato jih ni treba dojemati kot dejstva. Hvala vsem tistim, ki ste me v zadnjem času vprašali, zakaj ne pišem več bloga. Vaše vprašanje je postalo moja motivacija za ponovno pisanje. Hvala vsem, ki me berete.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: osebni arhiv
Več na: 
https://www.lamiriam.si/