V zadnjem času rada potujem in rada sprejemam drugačnost. Odkrivam nove kraje, spoznavam nove kulture, meni manj znane običaje in načine življenja. Ko sem tudi letos obiskala enega najbolj prepoznavnih emiratov Dubaj, se nisem mogla upreti obisku znamenite Palazzo Versace, ki vsebuje veliko tradicije znamenite dediščine in dizajna te prestižne znamke.

Gianni Versace, kreator mojih mladostnih dni.
Kako smo ga občudovali in bili ponosni na tiste Versace modne kose, ki smo si jih le občasno lahko privoščili in jih kupili preko meje v sosednji Italiji. Z zanimanjem smo spremljali razvoj in nove modne kolekcije, ki jih je za tiste čase drzni in prodorni modni kreator predstavljal trgu. Spomnim se, da je bil privilegij imeti jeans hlače Versace ali pa modni pas z znamenito glavo meduze, ki je poosebljala žensko. Vse do danes je blagovna znamka Versace, kljub kreatorjevi smrti, ostala luksuzna in prepoznavna po vsem svetu. Na skoraj vseh priznanih nakupovalnih lokacijah po vsem svetu boste zagotovo naleteli na to prestižno blagovno znamko. In ker v zadnjem času rada potujem in rada sprejemam drugačnost, odkrivam zame še neodkrite kraje, spoznavam nove kulture, običaje in nove načine življenja, sem ob obisku Dubaja vstopila tudi v znamenito Palazzo Versace, ki vsebuje veli-ko tradicije ter znamenite dediščine in dizajna te prestižne znamke. Pred kratkim je Palazzo Versace Dubaj prejel prestižno nagrado "Best Luxury Hotel of the year Award", kjer so dokazali svojo profesionalnost in ljubezen do hotelirstva.


Živimo v svetu, ko na eni strani želimo preprosto, nematerialno življenje, na drugi strani pa je težnja po estetizaciji življenja vse bolj pomembna. 
Osebno sem že vse življenje ljubiteljica in raziskovalka mode ter vsega lepega. Modo včasih čutim kot orodje življenjskega sloga, ki ga živim. In čeprav živim in uživam v preprostem življenju, se zavedam, da znanja in novih spoznanj ni nikdar dovolj. Rada odkrivam meni neznano in tudi na ta način širim svoje obzorje. Kadar govorim o življenjskem slogu, le-tega ne doživljam kot modni trend ali kratkotrajni modni dodatek, temveč kot način življenja, ki me dela srečno in zadovoljno. Kljub temu, da znam uživati v preprostih stvareh, se rada spogledujem z estetskim, lepim, ne prav pogosto videnim. Pač živim v svetu, kjer je težnja po estetizaciji življenja vse bolj pomembna. Takšna pač sem in rada obiščem kraje in stvari, ki se skladajo z mojim značajem in mojimi željami. Rada imam stvari, ki trajajo in imajo svojo zgodbo. Življenje živim na sebi lasten način. V vsakem življenjskem obdobju odkrivam in spoznavam samo sebe. In verjeli ali ne, tega se nikdar ne naveličam.


Hotel Palazzo Versace.
Leta 2016 odprt hotel Palazzo Versace v Dubaju, je zraven hotela Palazzo Vesace Gold Coast v Avstraliji že drugi hotelsko-stanovanjski projekt blagovne znamke Versace. S svojo luksuzno prepoznavno notranjostjo prepriča tudi najzahtevnejše popotnike. Notranja po-doba je kljub prepoznavnemu Versace slogu približana arabski pravljici, ki se sklada z okoljem, v katerem se ta znamenita palača nahaja. Notranjost hotelskih sob v nežnih pastelnih barvah, vključno s hotelskimi kosi pohištva, je zasnovala Donatella Versace. Vso pohištvo in tkanine so posebej za ta hotel oblikovane in izdelane v modni hiši House of Versace. In verjemite, užitek je sedeti na pristni Versace zofi značilnih barv in potiskov ter sproščeno klepetatati ob pitju kave. Modna zgodba s tradicijo in svojo spektakularnostjo je prisotna v prav vsakem delčku hotela. Mešana italijansko-arabska arhitektura me je prevzela. Strop ob vhodu v palačo krasi čudovit lestenec, sicer so stropovi ročno okrašeni z zlatom. Tla krasijo čudovite preproge in številni umetniški ornamenti v obliki meduz in drugih vzorcev, ki so prepoznavni zaščitni znak te modne hiše.

Čudovite terase, negovani vrtovi in spa center. 
Hotel Palazo Versace je že od daleč opazno privlačen in lahko dostopen. Lociran je v središču Culture Villagea. Od mednarodnega letališča Dubaj je oddaljen le 3 km, nahaja se v neposredni bližini znamenitega nebotičnika Burj Khalifa. V sklopu hotela, ki vsebuje 215 sob in 169 rezidenc, primernih in oblikovnih tudi za daljše bivanje, vam ponujajo tudi osem hotelskih barov in restavracij. Vabijo vas tudi na čudovite zunanje terase v objemu čudovitih in skrbno negovanih vrtov ter v njihov čudovit spa center, ki ga znajo priporočati in pohvaliti tudi zahtevne lokalne dame. Notranje dvorišče v družbi treh bazenov, ki so obdani s palmami in s cvetjem, odraža neizmeren mir. Primeren je za prijetno druženje ob kavi, klepet ob izvrstnem obroku ali preprosto za užitek ljubiteljev lepega.
Na vhodu Palazze Versace vas simpatično pričaka lokalni domačin v družbi sokola. In verjeli ali ne, ta znameniti plenilec, ki gostuje v predverju prestižne palače Versace, uživa po-zornost obiskovalcev. Palača Versace vas objame in sprejme z vso svojo lepoto. Prav vsak detajl te znamenite palače nudi obiskovalcem prijetno bivanje in počutje. Na hodnikih vas bodo spremljale slike znamenitih Versace kreacij. Tudi luksuzne hotelske toalete so nare-jene za najzahtevnejše in opazila sem, da jih ženski svet uporablja že skoraj v namene priročne dnevne garderobne sobe, za dnevne popravke make-upa in ostalega lepotnega ustvarjanja. 


O Gianni Versace
Italijanski modni kreator Gianni Versace, ki se je rodil 2. decembra leta 1946, je eno najve-čjih imen v zgodovini modnega sveta. Gianni je po vzoru očeta, ki je bil lastnik krojaške trgovine in matere, ki je bila šivilja, svojo prvo obleko kreiral že pri svojih devetih letih. Odraščal je s starejšim bratom Santom in mlajšo sestro Donatello, ki je kasneje pomemb-no zaznamovala njegovo modno ustvarjanje. Leta 1978 je odprl svoje lastno podjetje, ki je tržilo prestižna modna oblačila, modne dodatke, dišave, pohištvo in dodatke za dom. V času svojega ustvarjanja je imel izjemen občutek za barve, ostre, čiste linije in visoko mo-do. Kreiral je tudi kostume za balet in teater, za kar je tudi prejel prestižno nagrado. Žen-ske, ki nosijo Versacejeve modne izdelke so opažene, samozavestne in zapeljive. Kot je sam dejal, je navdih za svoje ustvarjanje v veliki meri prejemal od sestre Donatelle, ki mu je bila tudi najboljša prijateljica, kakor tudi od mladih ljudi, za katere je ustvaril posebno linijo modnih oblačil Versus, katere oblikovanje je prepustil prav sestri Donatelli. Gianni Versace je bil istospolno usmerjen in tega pred svetom nikoli ni skrival. V 51. letu starosti je bil umorjen pred svojim domom v Miamiju. Njegovo modno ustvarjanje danes uspešno nadaljujejo njegova sestra Donatella, nečakinja Allegra in brat Santo. 

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest