Roberto Cavalli obožuje ženske. Njegove modne kreacije so drzne, barvite in ženstvene. Poosebljajo ženske, ki znajo svoje obline izpostaviti in jih pretvoriti v prednost.

Cavallijeve drzne kreacije si želijo številne ženske po vsem svetu. Modna oblačila kreira tako za ženske, kot tudi za moške. Nosijo jih številna znana imena po vsem svetu. Roberto Cavalli obožuje ženske, zato rad zanje ustvarja. Njegove kreacije so drzne, barvite, ženstvene, rad ustvarja za prave ženske, ki se svoje moči dobro zavedajo. Kot sam pravi, v lastnih kreacijah pooseblja žensko, ki zna svoje obline izpostaviti in jih pretvoriti v prednost. Njegove modne kreacije so ekstravagantne, prijetno nosljive, so preprosto vedno in. Vsaka Cavallijeva modna sezona predstavlja inovativne kroje z najnovejšimi tehnologijami. Barviti živalski in cvetlični vzorci so stalnica v njegovih modnih kolekcijah. Številni modni ustvarjalci so po vzoru Cavallija vnesli v svoje kolekcije živalske potiske in vzorce afriške savane. Materiali so fini in skrbno izbrani, kroji prijetno nosljivi. Cavalli ne mara minimalizma, le-ta ga dolgočasi.




Inspiracijo za oblikovanje modnih oblačil črpa iz narave.
Obožuje naravo in kot sam pravi, zanj imajo živali najlepše obleke. Je eden redkih modnih ustvarjalcev, ki je na tako prefinjen način znal združiti modo in navdih iz narave. Zato je tudi študiral umetnost in tehnike tiska na tekstil, kar mu je tekom njegovega modnega ustvarjanja prišlo še kako prav. V modni svet je vpeljal tehnične novitete glede živalskega in drugega potiska na tekstil ter usnje, kakor tudi tehnike peskanja jeansa, ki so postale modna stalnica. Znan je po tem, da je patentiral poseben postopek potiska na usnje, kar mu je v poslovni karieri doprineslo številne uspehe. 


Roberto Cavalli ustvarja na različnih področjih modnega oblikovanja.
Cavallijeve kreacije so že od nekdaj bile zaželene v garderobnih omarah številnih znanih in manj znanih oseb. Blagovna znamka Roberto Cavalli v svoji modni liniji zraven ženskih, moških in otroških oblačil vsebuje tudi linijo čevljev, torbic, očal, kopalk, spodnjega perila, dišav in ur. Ponaša pa se tudi s čudovito kolekcijo dodatkov za dom in pohištvo. In priznati moram, da vedno rada obiščem Cavallijeva prodajna mesta, ki me prevzamejo do te mere, da res uživam ob pogledu na prepoznavno visoko modno eleganco Roberto Cavalli.

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: vir Pinterest

Sorodne vsebine: 
https://www.lamiriam.si/blog/moda?journal_blog_post_id=30

https://www.lamiriam.si/blog/moda?journal_blog_post_id=22