V vsakem posameznem življenjskem obdobju imamo določen stil oblačenja. Kakšen stil oblačenja naj ima ženska v zrelih letih?

Ženske v letih 50 plus vedno znova dokazujejo, da modni stil ne pozna starostnih meja. Mnoge so še vedno videti fantastično in prav uživajo v svojem telesu. Zrele ženske, katerim je modna kombinatorika blizu, zlahka obvladujejo modni stil in modne trende. To so ženske, ki dokazujejo, da želijo v življenju živeti, ne le preživeti. Kljub zreli kronološki starosti te ženske dokazujejo, da imajo živahen um in radostno srce. Rade sledijo aktualnim modnim novostim, saj modni trendi niso namenjeni le mladim ženskam. 

Običajno imamo ženske pri 50 plus že izdelan svoj lastni modni slog. Kljub temu pride obdobje, ko opazimo, da moramo spremeniti stil oblačenja, saj nekatera oblačila na nas ne izgledajo več privlačno in okusno. Obline se z leti spreminjajo, vsaka ženska pa si želi izgledati popolno in perfektno. Ali pa nasprotno, saj prav pri 50 plus lahko oblečemo tisto, kar smo si nekoč želele, a ni bilo letom primerno. Ženska pri 50 plus se želi počutiti modno, a obenem tudi udobno. Ne sledi vedno aktualnim modnim trendom, pogosto raje zaupa preverjenim stajlingom in izkušenim modnim stilistom. V zadnjem času nadvse rada nosim oblačila slovenske blagovne znamke Patricia Pie, ki jo oblikuje Barbara Franjič. Odlikujejo jih zanimivi in visoko kakovostni materiali, ki s pomočjo raznih tehnik pripovedujejo zanimivo modno zgodbo, ki navdušuje tudi ženske 50 plus. 

Priporočljivi osnovni modni kosi oblačil.  
Ženske s stilom, ki vedno izgledajo popolno, uporabljajo le nekaj dobrih osnovnih kosov modnih oblačil. Le-te nadgradijo z izbranimi modnimi dodatki, kot so dizajnerske torbice, kakovostni čevlji, modni pasovi in izbran nakit. Priporočljivi modni kosi v omari ženske 50 plus so mala črna oblekica, dobro krojene črne hlače, univerzalna bluza, športno-eleganten suknjič, dobro krojene jeans hlače, nepogrešljivi trenčkot ter komplet dizajnerske torbice v kombinaciji s čevlji in modnim pasom, ki se bo ujemal z vašim stilom in načinom življenja. 




Izberite kvaliteto pred kvantiteto.
Ženska pri 50 plus naj ima v svoji omari kakovostne kose oblačil, ki jih bo lahkotno kombinirala ob vsaki priložnosti. Ženske s stilom imajo svoje garderobne omare organizirane, kjer je vse sortirano v sklopu osnovnih barvnih kombinacij, kot so črna, kamelja, rdeča in bela. Popolnoma napačno je prepričanje, da dober modni stil ustvarja natrpana omara oblačil vseh barv in krojev. Izberite tisto, kar še dejansko nosite in se v tem tudi odlično počutite, vse ostalo mora ven iz omare. Namesto veliko cenenih kosov oblačil, naj vaša garderobna omara vsebuje le nekaj bazičnih in kakovostnih modnih kosov oblačil, ki se bodo skladali in dopolnjevali z vašim stilom. Ženska pri 50 plus naj v vsakem primeru izbere kvaliteto pred kvantiteto. 

Naj vas modni trendi ne zavedejo.
Ženske z izdelanim modnim slogom ne prisegajo vedno na sezonske predpisane modne trende. Ne kupujte oblačil, ki so narejena za najstnice in mlada dekleta. Izbrana oblačila naj bodo mladostna, nikakor pa ne cenena. Prave ženske vedno izberejo in kupijo tiste modne kose, ki so jim resnično všeč in se skladajo z njihovim stilom. 


Torbica, čevlji in modni pas. 
Garderobno omaro ženske 50 plus običajno krasi vsaj kakšen dizajnerski kos ženske torbice, čevljev in modnega pasu. To so večni modni kosi, ki odlično nadgradijo še tako preprost stajling. Vedno izberite tiste, ki se ujemajo z vašim stilom in načinom življenja. Modni poznavalci pravijo, da so v zadnjem času luksuzne torbice prava naložba, saj jim cena z leti raste, še posebej, če so lepo negovane in ohranjene. Brezčasna torbica Chanel, Prada superge, ikonična Gucci torbica, modni pas Louis Vuitton, Dolce&Gabbana očala so pač modni kosi, zaradi katerih so nekatere ženske bolj srečne. Ja, to so vplivni modni kosi, ki imajo neverjetno moč, če seveda tako čutite, zato si jih je treba privoščiti. 




Izberite pravo spodnje perilo, saj le-to poskrbi za lepe obline in dober, samozavesten občutek.
Dobro izbran nedrček in izbor pravih hlačk vedno odlično podpre vaš stajling. Tudi body, še posebej tisti, ki pomaga pri oblikovanju postave, je vedno dobrodošla izbira. Pravilno izbrano spodnje perilo vam omogoča, da so oblačila na vas videti lepša in dobro krojena.

Bodite okusno privlačne.
Vsaka ženska mora zase čutiti, kaj ji pristaja in kaj ne. Pomembno je, kako obleko nosimo in kako se v njej počutimo. Nekatere ženske zmotno menijo, da so moškim všeč razgaljene ženske z močno šminko in visokimi petami. Res je, da moški radi pogledajo seksi ženske, vendar je med neokusno pretirano razgaljenostjo in žensko privlačnostjo velika razlika. Ne izbirajte pretirano kratkih in dekoltiranih oblačil, treba se je zavedati, kje je meja. Malo seksapila sicer ne škodi, a prava ženska zna biti privlačna in zapeljiva na mnogo drugih načinov. 

Ženska pri 50 plus naj bo samostojna, pametna, duhovita, realna in kul.
Prava ženska pri 50 plus ima običajno že vse. Ima leta, ima službeno kariero, ima svoje prijateljice, ima svojo pamet ter svoje želje, ima svoj stil in sebi lastne navade. Pozitivno naravnana, nasmejana in duhovita ženska, ki se zna pošaliti tudi na svoj račun, zna jasno in argumentirano izraziti svoje mnenje, je vedno privlačna in zanimiva. Ženske 50 plus, ki dobro izgledajo, se pogosto ne ozirajo za podobami klasičnih zrelih žensk. Današnja realna ženska 50 plus je nekaj povsem drugega. Je samostojna, pametna, duhovita, realna in kul. 

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto vir: osebni arhiv in vir Pinterest

Sorodne vsebine: https://www.lamiriam.si/blog/moda?journal_blog_post_id=48