Modni metuljček, brezčasna modna stalnica. 
Matura predstavlja enkraten življenjski dogodek na poti k zrelosti, kjer mladi vstopijo v svet odraslih. Velikokrat sem že pisala o maturantkah in čudovitih oblekah ter modnih dodatkih zanjo, prelestno maturantko. Priznam, nekako me bolj vleče v žensko modo, saj v njej čutim več kreativnosti, barvitosti in neskončnih možnosti kombiniranja. A ker je maturantski ples popoln le v družbi maturantke in maturanta je zaželeno, da se soplesalca skladata in sta barvno usklajena vsaj z enim kosom maturantske oprave. To je lahko prav modni metuljček, ki je skozi čas izpodrinil kravato in zaseda prav posebno mesto v maturantski opravi.


Modni metuljček v številnih različicah je vedno dobrodošel modni dodatek k opravi vsakega maturanta.
Z neštetimi barvnimi kombinacijami, vzorci in raznolikimi materiali modni metuljček popestri in nadgradi zunanji videz vsakega maturanta. Je udoben, lahkoten, prijetno nosljiv in vzbuja pozornost. Gre za vedno opažen modni dodatek, zato je modni metuljček postal nepogrešljiv v maturantski opravi. Lahko ga nosite samostojno, lahko pa tudi v kombinaciji s trikotnim ali kvadrastim robcem in manšetnimi gumbi. Samostojni moški metuljčki, kot tudi modni metuljčki z robcem ostajajo brezčasni modni trend, lepo se podajo k svečanim maturantskim oblekam. 

Izberite pravi modni metuljček. 
Izberite metuljček, ki se bo skladal z vašo izbrano obleko in srajco, kot tudi vsaj s kakšnim kosom maturantkine oprave. Bodite drzni, izvirni, sproščeni, ostanite elegantni in šik. Saj veste, moda je med nami zato, da nam pomaga, da smo tudi sami sebi bolj všeč. Osredotočite se na velikost izbranega metuljčka, material, barvo, vzorec in možnost vratne nastavljive dolžine.

1. Širina metuljčka naj bo skladna s širino ovratnika.
2. Ko izbirate velikost, bodite pozorni, da metuljček po svoji dolžini ne presega obraza.
3. Izbran material naj bo primeren svečanemu dogodku, zato je najbolje izbrati žlahtne materiale, kot so saten in ostali fini materiali.
4. Material naj bo lahkoten in prijetno nosljiv.
5. Tisti, ki ste radi opaženi, izbirajte med bolj živahnimi barvnimi odtenki, spet drugi izberite klasične umirjene barve.
6. Bodite previdni pri izbiri vzorcev in pri tem upoštevajte, da se naj barva in vzorec skladata z obleko vaše soplesalke.
7. Lahko izbirate med drznimi potiski in vzorci, a ne pozabite, da je izbor enobarvnega metuljčka pač varna izbira.
8. Izberite metuljček, ki ima v vratnem delu sponko z nastavljivo dolžino. Tako se bo metuljček lepo prilegal vašemu vratnemu delu.
9. Pri izbiri metuljčka prisluhnite sami sebi in sledite svojemu okusu. Moški modni metuljček je vedno zanimiv in drzen moški modni dodatek. 
Osebno menim, da naj vsak maturant izbere maturantsko opravo, ki nudi lasten užitek, osebno noto, udobje in veliko mero zadovoljstva. Te lastnosti pri izbiri oblačil in modnih dodatkov zelo cenim. Pomembno je, da kot maturant izberete oblačila, ki vam pristajajo. Previdno izberite variante maturantskih oblek, vsaj kar se tiče krojev, barv in materialov in ob tem pomislite, da bi bilo dobro, da boste izbrano obleko kasneje uporabili tudi na drugih dogodkih. Dobro je načrtovati vse do zadnjega detajla. 

Popolnega maturantskega plesa ni brez popolne maturantske obleke.
Izbira maturantske obleke in vseh ostalih dodatkov ima veliko vlogo, saj je pomembno, da maturanti na ta dan blestite in uživate. V spletni trgovini La Miriam, več na https://www.lamiriam.si/moski-metuljcki, boste zagotovo našli velik izbor samostojnih maturantskih metuljčkov, kakor tudi tistih, v kombinaciji s trikotnim ali kvadrastim robcem in manšetnimi gumbi, v prav vseh barvnih odtenkih. Maturantski ples je slavnostni dogodek, ki pusti pečat v življenju vsakega maturanta. Uživajte v kreiranju svojega lastnega maturantskega sloga, bodite drzni, bodite opaženi, predvsem pa bodite sproščeni in srečni. Uživajte v večeru, ki pusti pečat v življenju vsakega maturanta, še toliko bolj, če ga nanj vežejo lepi spomini. Srečno drage maturantke in dragi maturantje!

Mirjana Stiplošek Gorza
Foto: osebni arhiv in vir Pinterest
Več na:
 https://www.lamiriam.si/moski-metuljcki

Sorodne vsebine:
https://www.lamiriam.si/blog/moda/moski-modni-metuljcek
https://www.lamiriam.si/blog/moda?journal_blog_post_id=39