La Miriam
Košarica

Blog

Dobrodošli na blogu

S prvimi uvodnimi besedami vam želim izreči dobrodošlico na na naši spletni strani, ki smo jo obogatili z blogom. Vsebine, zapisane na tem blogu, so izključno moja spoznanja, doživetja in mnenja, zato jih ni treba dojemati kot dejstva. Želim vam veliko užitka ob branju mojega bloga in hvala vsem, ki me berete.

Blog vsebuje dve tematiki. Prva je izključno modna tematika, ki vsebuje modne novosti, zanimive modne nasvete in namige. Saj veste, za nekatere ljudi je moda strast, za druge nadloga. Mode ne moremo opredeljevati kot sredstvo zakrivanja ali sredstvo odkrivanja, moda zmeraj vsebuje sporočilno vrednost. Moda je človeku že od nekdaj pomenila drobec razkošja, neko ugodje, ki si ga je človek privoščil, zato uživajte v modi, prisluhnite sami sebi, sledite svojemu okusu in le na tak način negujte svojo podobo.

Drugi del bloga je namenjen izključno življenjskemu slogu, ki ga živimo. Kadar govorim o življenjskem slogu, le-tega ne doživljam kot modni trend ali modni dodatek, temveč kot način življenja, ki nas dela srečne in zadovoljne. Ohranja naše zdravje in pospešuje osebno srečo in rast. Sami sebe spoznavamo že vse življenje in priznati si moramo, da v vsakem življenjskem obdobju odkrijemo novi del svojega jaza. Zato živite življenjski slog, ki ustvarja in uresničuje življenje, kot si ga želite živeti.  


 

Morda si boste prav ob branju prihajajočih prispevkov upali postaviti jasne cilje in vizije, izboljšali veščine vsakdanje življenjske komunikacije in se spoprijeli z novimi izzivi, željami, cilji, z novim življenjskim in modnim slogom.

O meni:

Rada sem ženska, zadovoljna in srečna, ker mi ta občutek daje neizmerno stabilnost in modni dodatek nasmeška na mojem obrazu. Začela sem razumeti, da je moja lastna sreča le v mojih rokah, da o njej odločam izključno jaz.

Po 30-ih letih prisotnosti na trgu in v modnem svetu še vedno neprecenljivo uživam v delu, le da je moje delo danes drugačno. Uživam v slehernem trenutku, pridobivam nova znanja in izkušnje, spoznavam nove ljudi, rada delam in pika. Imam odprto srce in glavo za nova doživetja, priložnosti, izkušnje in vem, da vsak trenutek šteje.

Čutim in razumem, kaj želim in česar več ne želim, zato živim trenutke, ki me delajo srečno. O skritih željah v življenju več ne sanjam, temveč jih živim in uživam. Tekom življenjskih dogodkov sem spoznala, da so moji največji sovražniki moji največji učitelji. Živim sebi lasten življenjski slog, kar pomeni živeti sproščeno življenje vsak dan. Ko to dosežete vedite, da živite kot individualist na visokem nivoju. Ljudje si ne upajo vedno živeti svoje sanje, strah jih je, da jim ne bo uspelo. Ne zaupajo preteklosti, bojijo se prihodnosti, ne zmorejo živeti sedanjosti.

V mojih prvih 50-ih sem srečala, spoznala, vzljubila, doživela in delila usodo z veliko ljudmi. To so bili trenutki vredni življenja, ki so me vedno znova učili sprejemati sebe in druge. Danes si popolnoma zaupam in lahko vam zatrdim, da mi je uspelo doseči svojo lastno preobrazbo. Rada sem ženska, zadovoljna in srečna, ker mi ta občutek daje neizmerno stabilnost in modni dodatek nasmeška na mojem obrazu.

Moje delo:

Že v srednješolskih in študentskih letih sem  pričela ustvarjati prve lastne unikatne ročno izdelane pletenine. Uradni pričetki moje poslovne poti segajo v daljno leto 1987, ko sem odprla prvo butično prodajalno z unikatnimi ročnimi pleteninami v sosednji Avstriji v Gradcu. Priznati moram, da so me prvi delovni začetki, kjer sem kot 20-letno dekle zraven študija prava, skupaj z možem vodila in upravljala najino prvo tekstilno trgovino, osvojili in navdušili tako zelo, da sem se tik pred zadnjima dvema  izpitoma in diplomo odpovedala študiju prava.

Avstrijski trg je bil zahteven, a hvaležen. Zame je bil to velik izziv, dajal mi je posebno energijo in delovni zagon. Unikatne ročne pletenine, ki sem jih v tistem času sama izdelovala, so bil tako zelo cenjene in prodajno uspešne, da kmalu nisem več zmogla sama zadovoljiti potreb trga. Zato sem že pri 21-ih letih povezala in ustvarila skupino žena iz bivše Jugoslavije, ki so bile specializirane za unikatna ročna dela in spomočjo katerih sem uspešno razširila poslovanje.  

Leta 1990 sem se preselila iz avstrijskega Gradca v Maribor, kjer sem na mariborskem Lentu odprla in pričela upravljati majhno modno trgovino, ki je še danes spletno aktivna. Kmalu se je tej trgovini z razširjeno ponudbo pridružila še druga trgovina, prav tako na mariborskem Lentu, leta 1996 pa sem z odprtjem tretje trgovine razširila svoje poslovanje v nekdaj Mariborčanom znani trgovski hiši Kvik. Leta 1998 sva se z možem odločila za nakup svojih lastnih poslovnih prostorov v strogem mestnem jedru mesta Maribor, kjer smo ostali vse do danes. 

Sredi 90-ih let sem kot stilistka sodelovala v eni najbolj gledanih TV oddaj, v oddaji Poglej in zadeni v okviru razvedrilnega televizijskega programa na slovenski nacionalni televiziji. Med leti 2003 -2008 sem aktivno sodelovala v oddajah Bodi idol in Superzvezda, ki so se odvijale na takrat eni najbolj priljubljenih lokalnih televizij, v letih 2014 -2015, kasneje pa tudi v oddaji Sandre Auer.

Kar pet let zapored je bilo naše podjetje izbrano kot spremljevalni program na enem največjih slovenskih kulturnih dogodkov,  Borštnikovem srečanju, osrednjem slovenskem gledališkem festivalu SNG Maribor.

Začela sem v maloprodaji in to priporočam vsakomur, ki želi uspeti v poslu, ker takrat res razumeš in spoznaš potrošnika. Kar dolgih 30 let sem že prisotna na trgu. To je preprosto obdobje, ki je na poseben način zaznamovalo moje življenje. Kljub vzponom in spodrsljajem me je delo, ki sem ga opravljala, osrečevalo in krepilo. V zadnjem času se ne posvečam le maloprodaji in modni prodaji, delujem tudi v okviru družinskega podjetja, s katerim rastem, se učim in sprejemam nove izzive.

Osebno vedno rada zrem v prihodnost, a izkušnje so me naučile, da moram ob pogledu v prihodnost biti previdna, da ne bom spregledala ljudi, dogodkov, ki živijo in bogatijo mojo sedanjost.

Vsi prispevki

15 Feb Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi, arhitekturna mojstrovina!
Mirjana 0 5768
Kadar se nahajam v drugem okolju, se ne ukvarjam s smislom pravil, kulturnih zahtev in zapovedi, ki jih narekuje svet v katerega vstopam. Opazujem, ra..
10 Feb Maturantski metuljček
Mirjana 0 4432
Modni metuljček, brezčasna modna stalnica. Matura predstavlja enkraten življenjski dogodek na poti k zrelosti, kjer mladi vstopijo v svet odraslih. Ve..
05 Feb Abu Dabi, veličasten emirat!
Mirjana 0 11209
Abu Dabi, sodobna puščavska metropola.K pisanju tega bloga me je med drugim vzpodbudila tudi moja draga Nela, ki mi je povedala, da potuje v Abu Dabi ..
29 Jan Gucci Garden, muzej hiše Gucci!
Mirjana 0 3582
Gucci Garden v Firencah je eden izmed najlepših modnih muzejev, ki predstavljajo zgodovinski, sedanji in prihodnji modni čas oblikovanja imperija Gucc..
26 Jan Blog La Miriam
Mirjana 0 7108
Hvala vsem tistim, ki ste me v zadnjem času vprašali, zakaj ne pišem več bloga. Vaše vprašanje je postalo moja motivacija.Že nekaj časa je minilo od m..
01 Apr Izberite prave ljudi, ne razdajajte se vsakomur in vsem!
Mirjana 0 3595
Odnosi z ljudmi nam v življenju veliko pomenijo. Pogosto se vprašam, katera je tista najpomembnejša lastnost, ki me pri ljudeh privlači. Ob tem si mor..
21 Mar Modni svet v času globalne krize
Mirjana 0 5332
V teh dneh svet potrebuje dobre misli. Svet, ki si ga želimo, je svet miru. Modne hiše so se močno odzvale na krizno stanje tako v pandemiji, kot tudi..
14 Feb Nekaj modnih namigov za ženske 50 plus!
Mirjana 3 10639
V vsakem posameznem življenjskem obdobju imamo določen stil oblačenja. Kakšen stil oblačenja naj ima ženska v zrelih letih?Ženske v letih 50 plus vedn..
13 Feb Uredi svojo omaro!
Mirjana 0 28614
Težje kot pospravljati, je premagati navezanost na stvari, ki so nam sčasoma prirasle k srcu in so postale del nas. Znano je že, da je pretirana navez..
11 Feb Moška modna kravata, vedno opažena v poslovnem svetu!
Mirjana 0 3343
Način življenjskega sloga uresničuje življenje, kot si ga želite živeti. Vzemite stvari v svoje roke, naredite nekaj, kar običajno ne bi naredili, cen..
24 Jan Moški modni metuljček!
Mirjana 0 7036
Moški modni metuljček je vedno zanimiv in drzen moški modni dodatek. Rada opazujem izrazito kreativni modni slog moških, ki znajo modni metuljček upor..
24 Jan Bodi zavestno dobra prijateljica, dober prijatelj!
Mirjana 0 1123
Obstajajo prijateljstva, ki trajajo le določen čas, nato pa začnejo pokati po šivih, kot slabo zašita obleka. Obstajajo pa tudi trajna, vedno aktualna..
Prikazujem 1 do 12 od 34 (3 strani)